Reverse Engineering RET Homepage RET Members Reverse Engineering Projects Reverse Engineering Papers Reversing Challenges Reverser Tools RET Re-Search Engine Reverse Engineering Forum Reverse Engineering Links

Go Back   Reverse Engineering Team Board > Reverse Engineering Board > Reverse Code Engineering
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-16-2011, 09:37 AM
mls mls is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 2
Default Superpro + DMP2MKEY = Not Solved

Greetings,

I have dumped a SuperPro dongle I have with multiple dumpers, and ran dmp2mkey on them. They all produce the same .reg file, but every time the output is 'Cell 0x10 not solved', and the protected software does not work with the multikey dongle loaded. It has two cells, one enhanced 0x08 and one standard 0x10. I cannot brute force the WP as it has a password counter.

Is there anything further I can do or am I at the end of what can currently be done with public tools?

Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-16-2011, 12:41 PM
Git Git is offline
Super Moderator
 
Join Date: Oct 2007
Location: Torino
Posts: 1,797
Default

The Standard algo depends on the WP. You have to way up if it is worth taking the risk of reading the WP or not. Only you can make that decision. The odds are very bad.

Git
Reply With Quote
  #3  
Old 09-17-2011, 12:52 AM
yogi_saw yogi_saw is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 533
Default

Log ur dongle with toro sentinel monitor. If u r lucky u wll see write operation and wp in it
@git standard algo depends on wp and dmp2mkey solves them even if wp not present in dump. Wat may b the cause behind this dmp Why dmp2mkey cant solve this dmp
__________________
"Don't backstab me, i have two eyes on my back..." saint DABANGG
Reply With Quote
  #4  
Old 09-17-2011, 03:04 AM
mls mls is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 2
Default

Thanks for the suggestion Yogi but the sentinel monitor doesn't seem to show anything interesting when I launch the application.

Here is the only output (shown in the bottom pane), everything else is empty.

Code:
Out:> Initialize

Out:> GetVersion

Out:> GetVersion

Out:> Initialize

Out:> GetVersion

Out:> FindFirstUnit DeveloperId=0 (0x0) -> Status=0x0

Out:> GetKeyType -> Status=0x0
KeyType=7 -> ULP USB

Out:> GetKeyType -> Status=0x0
Memory Size=64

Out:> SetUnitInfo

Out:> SetUnitInfo

Out:> SetUnitInfo

Out:> GetHardLimit -> Status=0x0
HardLimit=2049

Out:> GetKeyType -> Status=0x0
KeyType=7 -> ULP USB

Out:> GetKeyType -> Status=0x0
Memory Size=64

Out:> SetUnitInfo

Out:> SetUnitInfo

Out:> FindNextUnit-> Status=0x3
ULP USB may mean UltraPro and not a SuperPro? The device ID (0x7132) is shown as SuperPro by Safedump.

I'm not sure if it matters as it looks like I'm stuck either way.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump





Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.